danielsquotidiano

2010-08-31
18:24:22

31 Augusti (kvälls inlägg)
Hej!

Åkte till skolan vid 9 idag, så åkte vi till sveafallen i degerfors på studiebesök. Var gött och komma ut i skogen lite dock var själva saken vi var på lite tråkig!!

Drog efter det till galaxen för 15min promenad på bandet, klarar inte mera innan vader säger ifrån :(

Sen hade jag ben träning på galaxen på eftermidagen följ av 15min på bandet!
Dom 30 min extra cardio om dagen är bättre än ingen alls i mina ögon.


Idag är det precis 1ÅR sedan min mamma dog. Saknar henne sjukt mycke!!! Men jag får blicka framåt och kämpa!!!

Fin dikt hittade jag på nätet  till mamma (skulle gärna skriva en egen om ja kunde)

När en blomma bryts av i sin vackraste blom
då blir marken så trist och så fruktansvärt tom
Men kanske ändå att det någonstans finns
en äng eller undangömd skreva
dit blommor som brutits för tidigt får komma och fortsätta
växa, dofta och leva...

2010-08-31
08:10:20

31 Augusti
Godmorgon!!

Var ungefär 3 grader på morgonpromenaden, och så värkte mina vader hehe. MEN ja gick hela 4km idag ändå, fick bita ihop och gå lite saktare bara.

Idag ska vi till studiebesök med skolan till degerfors, och efter det blir det intervall samt styrketräning i eftermiddagen.

Ha en bra dag!!2010-08-30
20:43:40

30 augusti (Kvälls inlägg)
Tjaoo!

Fick avbryta intervallen på galaxen i morse PGA av så pump i vaderna så ja inte kunde gå, så ja körde 15min och så körde jag 15min efter styrkepasset på eftermiddagen. Går rikigt bra på gymmet nu, förutom det med vaderna då. Men det släpper nog snart :)

Varit i skolan och pluggat matte, sen har ja mest tagit det lugnt, Kollade på massa avsnitt av solsidan haha fyfan vilken sjuk serie!!!

Tog en bild idag, hur jag ser ut nu på armarna, dock släppar triceps ganska mycke. Får helt enkelt köra hårdare på triceps passen.


Skit pose men man ser iaf


Bara ligga i så kommer ja få lite massa i höst/vinter.2010-08-30
08:59:05

30 augusti
Godmorgon!

Vaknade runt klockan 6 så det vara bara att kliva ut och ta den sedvanliga promenaden runt halva ringleden.

Ska till skolan klockan 10 för matte, sen efter det tänkte ja dra till galaxen för några min snabb promenad på bandet.
Sen drar ja ner och tränar axlar vid halv 5 idag.

Skönt det känns att solen är framme :DSchemat idag

* Skola
* Intervall
* Hämta mina gamla högstadiebetyg
* Lyfta skrot2010-08-29
19:37:42

29 Augusti (Kvälls inlägg)
Tja!!

Idag har ja inte gjort mycke, typ städat bort massa ölburkar osv  efter festen igår :D Sen drog jag till galaxen för Biceps/Mage och passet gick ganska bra med tanke på att ja drack lite för mycke Kapten morgan och cola igår hehe

Körde en övning ja bara har snabb testat förut, man sitter ner på en bänk med vanlig rakstång och kör biceps sittande ner. Man kommer inte ner hela vägen så musklen får bara vila lite i översta läget., man får iaf världens pump av den övningen!!

Nu på kvällskvisten så bakade jag ciabatta bröd som jag bytte ut vetemjöl mot fullkornhavregryn som ja körde i mixern först.

Bilder på bakningen (Ser ut som en påse skit på kortet haha)


Delade bröden när dom var klara så ja skulle få 75g bröd


Strax sätta mig och kolla på nya filmen SALT, tror den är rikitgt bra.

2010-08-29
09:16:44

29 Augusti
Morron Morron!!

Satt hemma hos mig igår jag och några till och festa lite sen drog vi till mastis och drack ännu mera hehe. Så man är inte hundra pigg idag! Men men får skylla mig själv har iaf dragit en STOR frukost och börjar vakna till liv nu :D

Linnea fick 2st gratis träningar på badhuset gym igår, ja fick en av dom. Så jag ska testa och träna där och är det bra och ja trivs så tar ja gymkort+bad där ist. Helt undebart o simma några gånger i veckan!!

Idag blir det galaxen runt 15:00 för Biceps/mage samt 35min på bandet, resterande av dagen kommer det inte hända mycke hehe


Tack för allt igår grabbar, var roligt!! :D

2010-08-28
07:11:29

28 augusti
God morgon!

Idag trivdes ja faktiskt att gå upp och ta min promenad, SOLEN lyste så där gött på morgonen, så ja skynda mig nästan ut hehe

Så nu blir det frukost och vänta på att galaxen ska öppna så ja får köra lite intervall/snabbpromend samt så ska ja försöka strecha lite om ja lyckas få kontakt med rätt muskel. Är sjuk dålig på att strecha (stavning)

Planer för dagen är iaf!

* Galaxen
* Festa ikväll/Mastis

Fick en mindre chock när ja ställde mig på vågen i morse, va tvungen och mäta runt magen osv. Det var det ofändrat som tur var. Från 87kg till 89,6 på ca 14 dagar, Så vatten har med det och göra, men hoppas på något Hg massa också :D

Så detta ser ljust ut detta :D

Bild i från morgonpromenaden
2010-08-27
17:40:31

27 augusti (kvälls inlägg)
Tjaoo!!

Gick till skolan vid halv 9 och hade historia samt matte idag, måste säga att ja verkligen trivs och komma te skolan. Snacka med lite folk och vara allmänt social bara :)

Sen efter skolan vart det 30min powerwalk på bandet i hastighet 7,5, ska köra det i några dagar så jag sparar mina knän lite!

Och nu på eftermiddagen vart det ett grymt ryggpass med traps och underarmar.

Gjorde PB i sittande rodd med V-handtag, gjorde 5* på vikt 17 (vet inte hur tungt det är) Och PB i stående rodd 5*90kg. Så detta kommer bli en j*vligt intressant höst/vinter om ja har sådant tryck som jag har nu!!

Är helt överlycklig att ja kör tungt på gymmet, har saknat den känslan av att lyfta runt ca 70-90% av sin max styrka på varenda övning (Chasning på måttet där)

Bjuder på ett youtube klipp på en kille ja är grymt imponerad av, skulle ja ha hälften av hans genetik så skulle ja vara grymt biff :D
IKVÄLL blir det god mat och film!!  Så ha en bra kväll alla som ska festa Osv, ta hand om er!2010-08-27
06:15:37

27 augusti
Morgon!!

Gick upp vid halv 5 och drack min Eaa sen ut på morgon promenad 40min, är glad att jag tog min Helly hansen höst jacka kan säga, var typ 5-6grader ute bara :/

Pratade med CSN igår ang mitt studiebidrag, då är dom tvugna och har mina gamla grundskola betyg, så det är väll bara och ta sig till stenstalids skolan och hämta dom sen. Men dom är goa och informera ang detta i slutet av
månaden! Så ja får vänta med pengar PGA av det.

Orkade inte vänta tills på måndag med och räkna maten, så ja började i morse redan. Gött och har koll på det faktiskt och inte chansa.

Ikväll blir det film samt god mat i kväll :D


På schemat idag

* Skola
* Intervall (Eller 20-30 min snabb promenad på bandet, se hur det känns i benen/kroppen)
* Styrketräna


2010-08-26
19:26:16

26 augusti (Kvälls inlägg)
Hej!

Gick till skolan vid 10 och hade matte, sen efter det gick jag till galaxen för en 20 min promenad på bandet. Känner att ja är lite sleten efter bandy igår, trötta ben osv hehe

Läst lite i boken saningen om ikea också, verka riktigt intressant!

Sen vart klockan ca halv 5, då drog ja till galaxen för Bröst/triceps, går riktigt bra gymmet. Har mycke med att ja äter ungefär dubbelt så mycke som innan. Har koll på vågen så det inte kblir överdrift. Räknar inte maten nu, dock börjar ja med det på måndag! Kommer ligga mellan 2500kcal-3000kcal per dag beroende om det är vilo dag eller inte.

Kommer bli en lugn kväll med lite fejjan och tv hehe.

Ett klassikt gammalt klipp på terry, Euro disco training. Roligt som fan!!


Gjorde klippet lite större så man ser hehe :D

Ha en bra kväll alla!!

2010-08-26
07:48:28

26 augusti
Godmorgon!!

Tog en sovmorgon till klockan 6 idag :) helt undebart och få sova lite extra på morgonen!

Har gått mina 45min promenad över ringleden, var riktigt mörr i benen efter innebandy igår. Men släppte efter någon km. Så nu är det avklarat för idag.

Fick en förfråga i går hur mitt schema ser ut på styrketräningen så ja skriver ner den.

Kör i den ordningen på muskel/intervall som ja skrevit ner per dag

* Måndag: Baksida/Framsida Axlar/35 min intervall
* Tisdag: 35 min intervall/Ben
* Onsdag: Vila/Innebandy på kvällen
* Torsdag: Bröst/Triceps/35 min intervall
* Fredag: Rygg/Traps/Underarmar/35 min intervall
* Lördag: Vila
* Söndag: Biceps/Mage

3 Set/5 Reps per övning samt 4 övningar per muskelgrupp


Planer för idag

* Intervall
* Skola
* Träna
2010-08-25
22:40:27

25 Augusti (Kvälls inlägg)
Drog skolan vi 10 och pluggat matte samt så var vi och lånade böcker på svenskan, jag lånade saningen om ikea. Ska bli intressant hur gubben byggde upp företaget Osv.

Under dagen har jag mest tagit det lugnt, inte vart något väder till och göra något spännade heller samt att ja har vilo dag.

Nu på kvällen var det korpen innebandy med "gubbarna" så ja gjorde 8-9 mål :D Och så märks det att ja börjar få hyffsad kondis samt återhämtningen är riktigt bra!! Men tappar koncentration på spelet efter en  ca timmes spel så sista halv timmen så vart det mest ploj spel.

Testa de även och klättra upp i taket med ett rep, och bara använda armstyrka, var inga problem alls :D Det var riktigt roligt och testa!!

Nu blir det kvällsmat samt Zzzz
2010-08-25
11:37:52

25 Augusti
God lunch :D

Klev upp klockan 06:00 i morse men det stog som spö i backen samt att de blåste, så jag har bestämt att det är inte värd o gå promenaden före frukosten om det är VÄRSTA regn vädret ute, bara be om och bli sjuk det.

Så ja flyttade fram den till klockan 10 ist, när det inte regande :) Så ja hoppar inte över den iaf hehe. Nu är jag hemma på lunch i från skolan, ska strax tillbaka på svenska.

Har vilodag i dag, så det blir inge intervall eller gym dock så har ja 1,5 timme innebandy ikväll, ska bli riktigt roligt o spela igen och träffa dom gamla innebandy rävarna, fy fan va de förbränner när det är liten plan!! Blir som idioten man gjorde i skolan.

Ha en bra dag flickor & pojkar

2010-08-24
17:50:47

24 augusti (kvälls inlägg)
Körde lite annorlunda intervall i morse körde snabbpromenad i 10 min sen jogga i 5 min gick runt så i 35min är PGA av att ja har lite käningar i knät och ja vill inte sluta köra intervall. Så ja kör detta i någon vecka dock så var det också jobbigt :D

Drog sen till skolan och pluggade svenska, gick ganska bra dock är ja lite ovan än så läge

Sen på eftermiddagen vart det Tung ben träning följt av 10 min promenad på bandet med lutning i 5min av dom 10min.

Resten av kvällen blir det göra mat (kycklingfilewook) och ta det lugnt bara.

Imorgon börjar 1,5timmes korp innebandy också, ska bli roligt o spela lite boll!! samt få kondisen på korta distanser (Är liten hall) kommer köra med knäskydden jag har för och spara lite på knäna

Get big or get laughed at
2010-08-24
06:28:37

24 augusti
Godmorgon :D

Tröttsamt väder det är, varmt ena dagen sen är det oväder andra dagen. Då kan väll vara dåligt eller bra hela tiden ist!!

Gick iaf en powerwalk i morse, och det var  blåsigt samt regnet men det måste jou göras så det var bara bita ihop och gå. Nu sitter jag vid datorn och äter frukost och väntar på att skolan ska börja :D såå roligt att ja  fått något och göra på dagarna, kommer göra mig gott!

På schemat idag

* Skola
* Intervall
* Styrketräning

P.s Har inga pengar på mobilen, så ni vet varför ja inte svarar :D hehe2010-08-23
19:33:50

23 augusti (kvälls inlägg)
Hej!!

Gick till skolan vid 9 och satt där i typ 2 timmar, var mest information första dagen. Men kommer bli roligt de där och träffa folk varje dag samt få lite annan rutin än bara rulla tummar!

Tog mig en 5,4km intervall vid lunch ida, kändes riktigt bra :D Sen drog ja hem och käkade lunch och tok somande på soffan i någon timma efter det , helt undebart var det och sova lite på dagen så där.

Sen drog ja till galaxen igen sen vid halv 5 och körde framsida/baksida axlar och 10min med 5 i lutning på bandet, har grymt tryck med vikterna på gymmet, har lagt på x-antal kg på varje övning, samt att ja orkar köra lite tyngre för att jag tagit bort 2 reps per övning. Var ett riktigt bra beslut av mig, måste ja erkänna hehe

Kommer bli en riktigt bra höst på gymmet!!!


Get big or get laughed at
2010-08-23
04:49:56

23 augusti
Godmorgon!

Vaknade för tidigt idag, klockan var inte mer än typ 03:40 och ja kunde inte somna om. Så det var bara att gå upp och dricka en EAA samt gå ut i mörkeret. Helt okejj och gå upp tidigt men inte att ja somnade efter elva igår, så det bev inte många timmar sömn inatt!

Dock ska ja försöka sova någon timma innna skolan börjar klockan 09:00. Ska bli intressant och se hur mitt schema kommer bli, får planera intervall/styrketräningen efter det.

På schemat idag.

* Axlar/Baksida Axlar
* Intervall
* Köpa billig kycklingfilé på MAXI :D
2010-08-22
20:34:30

22 augusti (kvälls inlägg)
Tog ett biceps/mage pass på galaxen idag, gick riktigt bra gjorde tex 2 set x 5 reps på 50kg i rakstång (biceps)
Har ätit lite mycke kolhydrater sista dagarna märks att ja har tryck på gymmet samt att ja är lite vattnig i kroppen, venerna syns inte lika mycke Osv. Men skönt o ha tryck i övningarna. Men men lite vattnig är inte hela världen hehe. Lätt och få bort!

Körde även 20 min promenad med varann 5 min med 5 i lutning, vilken j*vla pump i vaderna. Körde den idag PGA ja har vilo dag ifrån intervall idag MEN att ja ska försöka få in den så ofta som möljligt under veckorna. (dock inte oftare än varann dag) Vill ha feta traps samt vader!!

Schemat som ja ändrade till funkar än så länge väldigt bra, roligt och få köra en extra övning per muskelgrupp samt lite mindre reps och set, orkar ja lyfta lite extra tungt.

Resten av kvällen kommer bestå av och ta det lugnt och så har jag lite pirr i magen för skolan i morgon hehe :D

Ha en bra kväll kära läsare!!
2010-08-22
08:07:42

22 augusti
Morron morron :D

Drog en powerwalk vid 5 i morse på 35 min/4km, möte en kille/gubbe som var redigt i gasen. Han var väll säkert påväg ifrån krogragget  och på väg hem till frugan haha

Idag händer det inte mycke, ska ladda för biceps/mage när gym öppnar vi 16:00

Schemat idag

* Biceps/Mage/powerwalk på bandet med lutning
* Ta fram skolsaker till komvux som startar imorgon :D

Ha en trevlig bakfylle/soft söndag alla!!


2010-08-21
16:01:03

21 augusti (kvälls inlägg)
Drog ner vid 09:00 och körde min intervall, efter det har det mest vart dötid framför datorn och tv. Tog dock en 4km promenad nyss, gött och röra på sig lite extra på vilo dagen :)

Resten av dagen/kvällen kommer bestå av och rulla tummar samt göra ungsbakade potatisar med skalet kvar och något gott kött till samt massor av grönsaker till det! Måste äta gott men ändå nyttigt när det är helg :D

På måndag början ja skolan, ska bli jävligt skönt och träffa folk samt ha något och göra på dagarna!

Dagens lunch för mig iaf

* 100g kokad pasta
* 150g kycklingfile
* 200g grönsaker
* 20g currysås (gjort på vatten och inget smör)
2010-08-21
06:08:21

21 augusti
Godmorgon!!

Vaknade jämt efter 4 och klev upp drack min EAA, sen på med promenad skorna och ut på 35min powerwalk.
Jag gick inge kortare bara för det tog kortare tid, var bara lite snabbare i benen idag. Ibland är det gött och öka tempot lite.

Har ett enkel tips till er som har problem med och få vaderna och hänga med.

EFTER varanat träningspass så går ni minst 20 minuter på löpar bandet i GÅ hastighet (är 7,5 för mig) men ni har varann 5minut lutning 5 på bandet. Körde den igår, har träningsvärk i vaderna i dag. Samt att ni får automatiskt lite cardio också efter passet. För ALLA orkar gå på ett löparband.

Körde även tung traps träning med hantlar och lösstång, även där har ja träningsvärk idag, så den ska ja lägga in på både axel/rygg pass, tar inte lång tid o köra dom 2 övningarna samt att jag vill ha ett par stora traps, är såå sjukt snyggt!!

Idag har jag vilodag från styrketräning men ska ner på morgonen för 35 minuter intervall.

F*n allt känns skit bra i livet & kroppen för dagen, hoppas detta håller i sig länge, Vill verkligen kunna känna att ja mår bra fysikt & i psyket.

Och så har jou satt upp mål som jag INTE kommer vika en tum ifrån med träningen, att biffa till mig rejält i höst/vinter. EJ FET BULKA, här ska det fram med vener och konturer med lite massa :D

Vart ett långt morgon inlägg idag!!

Sköt om er och ta det lugnt med alkoholen/drogerna, även att det är helg!

2010-08-20
17:56:11

20 augusti (kvälls inlägg)
Precis hemkommen från ett grymt rygg/traps/underarms pass. Svarade bra och göra om schemat samt köra tyngre, så nu ska det byggas! Min plan är och köra detta i 4-6 veckor sen köra lite lättare 2-3 veckor sen mosa på ännu tyngre sen går det runt så i höst/vinter.

Iaf blir det lugn helg med nyttig mat samt promenader/träning och läsa på ang träning samt övningar, känner att ja fått världens lust till och lägga ner 100% på träningen nu :D Börjar tappa fett % då är det dax o försöka få lite massa på det också, så ja måste se över kost schema osv. Är inte bara och bara känner jag!! Men då har ja fått mig något o göra under kvällarna.
Kan jou säga att mobilen går inte varm hos mig iaf, så ja vet inte om alla har lika trist liv som mig  haha


Håll i träningen i höst/vinter så hörs vi på gymmet!!!2010-08-20
08:47:50

20 augusti
Morgon kära läsare!

F*N va trött ja är på de här j*vla regnet!!! Gick ut i morse det duggade lite, men självklart så började det tokregna efter en stund. Ja hade varken regnjackan eller ett paraply med mig. Bara bita ihop och gå där som ett j*vla miffo.

Men nu är det gjort iaf, samt ja har ätit frukosten, så nu är humöret bättre iaf :) Ska fortsätta läsa ang det ja började med igår.

har iaf kommit fram till att ja sänker till 5 reps och 3 set MEN lägger till en övning per muskelgrupp.

Så det blir alltså 5reps 3 set 4 övningar per muskelgrupp TYNGRE vikter. Känns det är dax o bredda till sig lite över ryggen/axlar samt lite större armar/ben :D

Kommer köra lite lugnt i början SEN ska det mosas vikter , bara längtar o få köra tungt.

Schemat idag (Snart behöver ja inte skriva ner det, gör samma varje dag ändå :p)

* Intervall
* Skrot lyftning
* Ta det lugnt i kväll!

Ta det lugnt med alkoholen under helgen, samt var rädd om er!!!


2010-08-19
19:20:43

19 augusti (kvälls inlägg)
Var grymt mycke jobbigare och köra intervallen på morgonen pga av att man är ganska tömd på kolhydrater efter man sovit. Dock fick ja i mig vid frukosten men var inte tillräckligt kände jag. Då är det postiva i detta att man tar från anna källa tex fett,protein dock är dom inte lika snabba och ge kroppen "bränsle" som kolhydrater är. Ska inte gå in för mycke ang det.

Ska iaf fortsätta köra intevall på morgonen on skrot lyftning på eftermidagen. Sen ska ja göra om schemat lite så ja ska börja köra tyngre, sugen o lägga på mig lite massa med ändå ligga på lite underskott. Kommer inte riktigt gå ihop men kan försöka lägga på mig någa gram massa iaf.

Är inte redo för och bulka på mig.

Resten av kvällen ska ja läsa på lite ang styrke/massa/kost Osv för det nya schemat. Hur ja ska lägga upp reps/set/vila mellan seten. Samt om ja ska göra om muskel grupperna (dock osäker om ja gör om muskel grupperna)

Blir tyngre vikter iaf!!!

Ha en undebar kväll kära läsara, hoppas bloggen är lite intressant iaf :)
2010-08-19
06:07:31

19 augusti
Godmorgon!!

Nyss hemkommen ifrån 45min morgonpromenad, nu väntar  frukosten bestående av 80g fullkorns bröd med 20g ost samt gurka & paprika på och självklart 60g (okokad mått) havregrynsgröt med 0,5dl mjölk i. Sen är det mellanmål innan träningen som ja kör Ca 09:00

Ska lägga om träningen lite från och med idag. Lägger intervallen på morgonen och styrketräningen på efftermidagen pga att ja tror ja kommer ha mera ork och lyfta skrot senare på dagen. Ska testa det iaf 1-2 veckor.

Planer för dagen

* interavall
* Lyfta skrot
* Tog mina planer slut hehe :D

Ny dag, nya möjligheter!!!2010-08-18
19:27:28

18 augusti (kvälls inlägg)
Haft en undebar vilo dag i dag, softat o slappat på soffan hela dagen typ :D Dock så drog ja till galaxen vid 16:0 och tog en intervall jogg på 35min med 12 i hastiget på joggningen samt 7,5 på snabba promenaden och lutning 3 2,5minut av varje 5 min joggning. Så det var riktigt jobbigt men ändå gött o få kämpa lite!!

Gjorde en god köttfärssås förut.

500g 10%nöttfärs
200g rivna morötter
100g parika
5 st färska vitlöks klyftor
Hel lök
Kryddor svartpeppar grillgrydda osv (det man gillar)
2dl vatten

Stek upp köttfärsen med lök samt vitlök, sen i med paprika/morötter/kryddor. sen i med 2 dl vatten. Låt det koka ihop i 10 min

INGEN KETCHUP ELLER LIKNADE I MATEN (för mycke socker, anser jag)

Resten av kvällen kommer ja bara ta det lugnt, har inge annat o göra hehe.
2010-08-18
08:01:17

18 Augusti
Morron Morron!

Tog en undebar sovmorgon idag till 06:30, kände ja behövde det och självklart tog ja powerwalk innan fruskosten :)  F*n va ledsamt väder vi har fått alltså, ja längtar hellre te vintern nu än detta skit väder!

Påtal om vintern så ska ja fortsätta morgonpromenaderna som ja gjorde förra vintern dock denna vintern ska ja ha par riktiga skor samt byxor. Var inge roligt o gå i 20minus och snöstorm kommer ja ihåg!!

Idag har ja vilo dag från styrka dock ska ja jogga 20 minuter senare idag, ska lägga in det på varje vilodag i brist på annat samt lite extra kick i förbränningen.

Snart dax för skolan, skönt o få lite andra rutiner samt träffa lite nytt folk. Får hoppas det bra/trevligt folk som kommer gå i grundvux klassen på komvux.


Schemat idag

* Joggning 20min.
* Film/vila/äta varje 3-4 timme det vanliga som händer i mitt liv sista 1-2 månaderna.

Hellre ett tråkigt/enformigt liv och må bra, än ett livat/härj liv o må piss!!!2010-08-17
06:56:42

17 augusti
God Morgon!

Vaknde upp runt 5 och kliver upp med världens träningvärk i framsida ben, är pga av att ja körde lutning på bandet igår. Så det ska ja fortsätta o köra bara och öka lutningen när 3 känns lätt.

Så första km på morgonen promenaden var lite stel, dock så släppte det ganska fort när ja kom igång i kroppen. Bästa av allt är att ja har BEN idag på gymmet haha, ska bli intressant o se om ja är stel som f*n senare idag.

Känns riktigt gött i kroppen nu, har tryck på gymmet, ja tappar % i lagom takt. Så det kommer bli en intressant höst/vinter detta på gymmet, många stadiga ökningar på massan/styrkan samt kondisen :D

Gjorde iordning kyckling igår kväll så använde ja en krydda som heter citronpepper, tror den mestdels är gjort för fisk. Men riktigt god och ha på kycklingen också, så den får ni testa!!

På schemat idag.

Morgon=Gym
Eftermiddag=Intervall 35min

Annars en som vanligt slappar dag för mig, tråkigt men sant


Ta hand om era nära o kära!!2010-08-16
19:24:46

16 augusti (kvälls inlägg)
Drog och tränade axlar klockan 9 i morse, efter det så har det varit mestadels lugnt. Tills klockan vart Ca halv 5, då drog ja till galaxen för 35min intervall. Denna gång körde ja varann 5 min med 3 i lutning samt lite högre hastigehet på bandet, kom 5,5km på den tiden!

Var ungefär så är slut efter den intervallen


Så det ska ja fortsätta med, bränner riktigt bra när kroppen får jobba i olika puls slag

Nu gör ja iordning 2kg kyckling så ja har lite matlådor :D
Resten av kvällen ska ja ta det lugnt o läsa en bok och kolla på tv.

Ha en bra kväll!!2010-08-16
04:56:24

16 Augusti
Godmorgon ALLA!

Vaknade vid halv 5 och sitter för tillfället och ska dricka min EAA sen ska jag ut på 45 min promenad. Ska bli skönt och komma tillbaka till rutinerna efter att ja missa det igår pga av baksmällan hehe. Mitt sug efter dumheter är borta för denna gång igen!! (känns helt undebart och gått igenom det utan och trilla dit) så nu är det slut med lösgodis osv. Och dietan kör ja te 100% igen.

Om precis en vecka ska ja börja komvux, bara längtar och få göra något på dagarna. Haft jämt lite enformigt sista månaden tex film,träna Osv så har det bara gått runt så hela dagarna/helgerna, är inte så rockigt efter några veckor.

På schemat idag

* Baksida Axlar/Framsida Axlar
* Intervall 5km
* Köpa lite skol saker :D
* Hitta massa ny tränings musik till Mp3 (Fastnat lite på kända låtar som dom har remixat om, gött och träna till)


Måste f*n bli bättre med bilder och lägga in mera tränings saker i bloggen, ska FÖRSÖKA bättra mig ang det.2010-08-15
11:33:22

15 augusti
God lunch :)

Festade hos påsen igår, och det var skit sköj! roligt och träffa massa nytt folk samt gamla vänner som ja inte sett på länge. Så i morse så vart det ingen promenad dock så ska ja ut på en nu, orkar inte sitta inne och glo.

Är lagom bakfull och go känner ja, så det kommer bli en långsam promenad idag, dock ska ja te galaxen i eftermiddag och köra intervall 5km samt biceps/Mage. Kommer nog vara på gränsen till ett spy pass haha

Lägger upp ett kort som är tagit idag, är lite vattning i kroppen pga av alkoholen sen igår. Men visar iaf att dieten går framåt, sen när ja klar med den så ska ja lägga på mig lite kvalite massa ist för o bulka mig fet.

Schemat idag

* Intervall
* Biceps/Mage
* Vila, samt glo på lite filmer!!

Helt avslappnad på bilden


Har lite längst ner/runt höfterna som ja ska dieta bort. Typ 2-3kg te.
2010-08-14
08:04:36

14 Augusti
Morgon Morgon!!

Vilken tröttsamt väder vi har i värmland för tillfället, kollade *aftonbladet i morse. Glad att vi fick bara en liten del av det i kristinehamn

Tillbaka till mitt liv!

Vaknade runt klockan 6 idag, drack en EAA och ut på morgon promenad i skit vädret, dock inget regn men ändå ett j*vla depp väder.

Såg 3 OLIKA personer som är uslagna missbrukare/alkolister som letade burkar i morse, är tragiskt och se att dom letar burkar på morgonen sen går och pantar dom för och kunna köpa några öl på systemet när det öpnnar.

På schemat idag

* Jogga 20 minuter
* Vila i från styrketräningen
* KANSKE gå ut på mastis ikväll (Någon som ska gå ut)


Länk till vädret i värmland: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7615746.ab2010-08-13
07:48:13

13 augusti
Godmorgon :D

Klev upp 20 över 3 i morse tog en morgon promend på 40min, kan fan inte sova på nätterna. Drömmer och vaknar upp i typ panik osv, skit jobbigt! sen känner ja att mitt gamla liv börjar göra sig påmind att man är sugen på sånt ja inte ska använda. Så ja kör det klassiska med lösgodis ist. Får hoppas det ger sig snart!!

Tänk er själv och gå runt o vara sugen på tex choklad hela dagarna/nätterna, men du vet om att tar du det så kommer du än en gång sabba livet osv. Tyvärr är det något ja kommer få leva med hela livet till och från. Då gäller det och vara stark i psyket och inte trilla dit. Samt att träningen hjälper mig sjukt mycke.

Skrev fel igår, hade bröst triceps igår. Idag är det Rygg Osv.


På schemat idag.

* Rygg/Underarmar/Traps
* Intervall 5,4km
* Hänga med syrran till åkermans eller vad det heter  (Där dom säljer kött i ölme)
* Handla hem mat samt hämta ett paket i ifrån gymvaruhuset med mera Protein pulver
* Blir en städad och lugn fredag
2010-08-12
08:27:47

Håll dig skade fri på gymmet (Saxat från nätet)
Att inte drabbas av någon form av skada under sin gymkarriär är i stort sett omöjligt. Man får självklart vara noga med att poängtera att långt ifrån alla skador inom gymbranchen inte leder till någon kronisk invaliditet men alla skador kommer mer eller mindre leda till uteblivna resultat av olika längd och är man inte sen heller noggran med att utreda varför man har ont eller för den delen utföra en korrekt rehab är chansen stor att skadan återkommer eller aldrig ges chansen att läkas ut ordenligt.

Jag vill med denna artikel förmedla de absolut vanligaste misstagen som sker under vanlig gymträning. Jag tar upp såväl dåliga övningar, dåligt utförande på bra övningar, felaktigt utförande, vanliga myter och generella hållpunkter för minskad skaderisk.

Jag kommer däremot inte ta upp modifikationer på övningar som t ex halva rörelser, excentrisk träning och annat som kan höja skaderisken eller andra idrottsskador som t ex meniskskador, hälseneproblematik, frakturer, tennisarmbåge, stressfrakturer, hälsporre osv eftersom de inte sker lika frekvent under vanlig gymträning. Som Naprapat träffar jag dock dem men de utlösas oftast från idrott och inte från gymträning och excluderas därför ur denna artikel.

Övningarna/tipsen står inte i någon speciell ordning utan jag har bara under denna månad som jag färdigställt denna artikel fyllt i dem en efter en.

Jag hoppas med denna artikel kunna hjälpa alla tränande att hålla sig skadefri och få ut maximalt av sin träning!

Böjd rygg under marklyft


Du orkar lyfta mer vikt men till vilket pris? När man lyfter något tungt med böjd rygg närmar sig kotkropparna i framkant vilket komprimerar disken och dessa massa förskjuts bakåt mot dess svagaste ställe. Belstningen på diskarna i framförallt ländryggen ökar dramatiskt och diskproblematik efter felaktigt utförda marklyft är extremt vanligt. Alla är vi överens om att de krävs mycket vikt för att bygga mycket muskler. Däremot verkar väldigt få förstå att man kan lyfta extremt tunga vikter med en korrekt teknik utan särskilt stor skaderisk. Samtidigt som man kan lyfta väldigt lätt med jämförelsevis större skaderisk.

Går för djupt i en knäböj utan ha rätt teknik för det


Det som avgör hur djupt du kan gå i en knäböj är när ditt bäcken går in i flexion (börjar rotera bakåt) oavsett om det är 130 eller 90 grader. Jag rekommenderar alla att köra knäböj med fullt djup men vill man inte det så är det ingen större förlust avseende styrka och volym på låren. Muskeltillväxten (stimuleringen) av framsidan på låret blir inte större av ett djupare utförande utan är som störst runt 80-90 grader. Jag personligen varierar mellan partiella, paralella och fulla knäböjar för att stimulera framsida ur alla möjliga vinklar och gradantal. Man ska även komma ihåg att belastningen på knäleden och dess broskbeklädda ytor ökar ju djupare man går så ska man utföra djupa knäböjar bör man vara rejält uppvärmd och gärna stegrat belastningen succesivt över en längre tidsperiod då brosket endast är stark i de gradantal det belastats i.

Hantellyft åt sidan över 90 grader

När man lyfter armen rakt åt sidan över axelhöjd med handryggen uppåt (semi supinerat/pronerat grepp) hakar en stor knöl knöl (tuberculum majus) på överarmens övre del i skulderbladets yttersta utskott (acromion) vid ungefär 90 grader. Detta medför att supraspinatussenan kläms mellan dessa två bendelar och kan ge upphov till ett s.k impinchment i axelleden. Stanna därför rörelsen runt 80 grader och håll gärna armen lätt utåtroterad vilket minskar inklämningsrisken eftersom knölen och supraspinatussenan befinner mer bakom utskottet. Mellersta deltoideus ska tränas kontrollerat med lyft åt sidan upp till 80 grader, med moderat vikt och gärna högreps för bäst resultat enligt mig. Måste inte nödvändigtvis köra sakta, men ryck inte igång vikterna. Testa att börja med hantlarna längs sidan av kroppen istället för som många gör framför kroppen, stå upprätt och inte framåtlutad. Lätt böjda armbågar.

Nedåtlutad bänkpress

I ett försök att stimulera de nedre fibrerna av stora bröstmuskeln ser man ibland folk på gymmet träna nedåtlutad bänkpress. De studier som gjorts avseende EMG aktivering vid olika bänklutningar visar på ytterst marginell skillnad. Övningen skapar även ett enormt blodtryck som kan ge en dissection av artärer som försörjer hjärnan med blod. Förutom detta finns alltid frågan vad man gör om ingen passare finns tillgänglig och man inte får upp sista repetionen?

Liggande skivstångspress mot pannan


Förutom att komprimera leden och eventuellt klämma in ledkapseln så aktiverar övningen inte alla utav triceps tre muskelbukar. Det långa huvudet passerar axelleden och har därmed en annan funktion än sina två syskon och bör. Om övningen ska aktivera triceps muskulaturen maximalt ska övningen ske bakom huvudet med en viss bakåtpendling i axelleden (inte så pass mycket att latissimus dorsi, teres major, serratus anterior) utan så att man känner att det långa huvudet av triceps arbetar.

Faller in med knät under ett Utfall


Att under ett utfall kollapsa med höften i frontalplanet varvid knät viker in och höften åker ut är väldigt vanligt och detta beror oftast på att man är fö svag i framförallt mellersta sätesmuskeln (m. glutes medius). Belastningen på knät och dess ledbrosk ökar och det kan även ge höftsmärtor som påföljd. Detta är även något man ser hos en siss yrkesgrupp dagligen (modeller på catwalken) och jag vågar även där påstå att de beror på svag muskualatur och då primärt m. gluteus medius.

Går upp i brygga under sned bänk/hantelpress

Meningen med sned bänk/hantelpress är att försöka stimulera de övre fibrerna av stora bröstmuskeln (m. pectoralis major) eftersom lutningen på bänken kommer göra att kraften kommer gå genom de övre fibrerna. Om du då vid utförandet går upp i brygga (svankar enormt mycket) kommer du vinkla tillbaka kroppen så att belastningen inte längre går igenom de övre fibrerna. Det blir som att köra vanlig rak hantelpress fast i ett mer utsatt läge för såväl axel som rygg.

Drag till hakan

Samma skademekanism som lyft åt sidan över 90 grader. Skillnaden här är att man gjort utrymmet för supraspinatussenan ännu mindre genom att inåtrotera överarmen.

Good mornings

En övning som ger ett skyhögt disktryck p.g.a att vikten ligger långt framför rörelsecentrum. Ersätts effektivt av raka marklyft där förhållandet mellan viktplacering och rörelsecentrum är det motsatta.

Hantelflyes och Cablecross med raka armar

Sätter en enorm anspänning i framförallt biceps långa sena. Utför därför övningen med moderat böjd armbågsled. Observera att vanliga hantelflyes enbart är effektiva i halva rörelsemomentet (från bottenstretch och halvvägs upp), sedan försvinner i stort sett motståndet, vilket minskar setets densitet (TUT). Halva flyes är en riktigt bra isolationsövning för de som kommit så långt i sin träning, men med en väldigt stor skaderisk vid felaktigt utförande i såväl axelled som bicepssena så det gäller att vara vaksam.

Sit Ups/Benlyft

Magmuskulaturen har ingen möjlighet att röra på benen då den fäster på bäckenet. Ändå ser man väldigt många aktivera höft och lår under diverse magövningar. Detta komme automatiskt att aktivera höftböjarmuskeln m. iliopsoas vilken kommer skapa en skjuvkraft på kotor och ligament i ländryggen och hos de flesta ge en lätt molande värk långt ned i ryggen. Detta kan dock i viss mån motverkas av en stark och bra bålstabilitet (framförallt m. transversus abdominis) då denna kommer att spänna den thorakolumala faschian som hjälper till att motverka skjuvkraften från iliopsoas på lumbalkotorna. Det är absolut inte dåligt att stärka höftböjaren men då finns det mycket bättre övningar än magövningar.

Sissy squats

En övning som ger ett stort drag i det främmre korsbandet och även kan ge diverse broskskador på knäledens baksida. Inte heller någon övning som stressar framsida lår särskillt mycket och därmed är kass ur såväl tillväxt som skadesynpunkt.

Sittande vadpress

Vadmuskulaturen m. triceps surae består två olika muskler. M. gastrocnemius (har ett inre och ett yttre huvud a.k.a. muskelbuk) som löper över knäleden samt m. soleus som urspringer nedanför knäleden. Båda musklerna fäster sedan i achillessenan. När man utför en sittande vadpress aktiveras inte m. gastrocnemicus då man förkortat muskeln genom att böja knäleden och därmed försämrat kraft-längdförhållandet för muskeln. Därmed kommer man endast träna m. soleus i en sittande vadpress vilken är en muskel som svarar enormt dåligt på tung styrketräning p.g.a. dess nästan uteslutande innehålla av långsamma muskelfibrer.

Rygglyft med rotation

Samma orsaksmekanism som marklyft med böjd rygg men med ännu större skaderisk då det även finns en rotationskomponent med i rörelsen. Det absolut sämmsta man kan göra med sin ländrygg och dess diskar är att lyfta något och samtidigt utföra en rotationsrörelse (skotta snö har orsakat ett och annat diskbråck).

Hantellyft åt sidan med armbågen böjd i 90 grader

För att motverka att underarmen roterar frammåt under rörelsen behöver framförallt m. infraspinatus arbeta statiskt vilket kommer ge överbelastning av denna med smärta i baksidan av skuldran som trolig påföljd. Anledningen till att man orkar mera vikt vid detta utförande är simpel. Momentarmen blir mindre men som sagt skaderisken ökar.

Utåtrotationer i axelleden där armen lyfts mer än 90 grader åt sidan

Målet med denna övning är att stärka rotatorcuffens utåtrotater men detta görs bäst med armen utefter sidan. Denna övning är dålig då den ger ett stort tryck på supraspinatussenan och slipar den mot skulderbladets yttersta utskott (acromion) vilket kommer irritera senan med medföljande senproblematik. Positionen överarmen har under denna rörelse är extremt påfrestande för de främmre strukturerna i axelleden. 90% av alla axelluxationer (axeln ur led) sker frammåt och har man inte redan en främmre instabilitet (vilket predisponerar för axelproblematik och eventuell luxation) kommer garanterat pec dec att hjälpa en på vägen. Även rotatorcuffen befinner sig i ett väldigt ofördelaktigt läge då övningen utförs med axeln i dess "closed packed position".

Latsdrag

För att belastningen under att vanligt latsdrag framför nacken ska vara maximal på agonisterna bör underarmarna alltid vara i lod (alltså vara i linje med vajern under hela utförandet). Vanligt är att draget sker för långt varpå underarmarna roterar frammåt vilket ökar skaderisken och anspänningen i agonisterna minskar då andra muskler kopplas in. Tanken med att latsdrag är att föra överarmen rakt ner längs kroppens sida, in mot kroppen så långt det går. Gå därför så djupt du bara kan med rätt teknik.

Tappar ryggens normala kurvatur

När man går eller står ska ryggen hållas i vad som benämns dess normalkurvatur. Med detta menas att ryggraden har en sådan kurvatur (form) att all kraft uppifrån fördelas lika mycket genom alla diskar. Om du svankar för mycket ligger kraften bakom ryggraden och om du kutar för mycket går kraften istället framför den. Under tunga lyft ska du ha något mindre svank än normalt - så kallad lifting mode. Med detta menas att ländryggens kurvatur (svank) rätas ut något för att jämna ut trycket på diskarna. Detta sker primärt genom att aktivera bukmuskulaturen och skapa ett buktryck som ökar det intrathekala trycket och tippar bäckenet bakåt. Under axial tryckt och samtidig svank komprimerar du facettlederna i ryggraden vilket kan ger ett ökat tryck på lederna och även kan skada kotbågen (arcus vertebralis). Under ett liggande utförande finns ingen vertikal belastning vilket betyder att det inte behövs någon normalkurvatur utan då ska endast ländryggen ligga mot underlaget med anspännd mage.

Djupa dips

Är INTE farliga men träning i axelledens absoluta ytterläga innebär alltid en stor belastning på ledkapsel, ledband och ledbrosk och frekvent utövande kan ge diverse problem, fråga vilken Athletic Fitness tävlande som helst.

Kicksbacks

Samma förklaringsmodell som liggande skivstångspress mot pannan. Övningen går heller inte att träna med tung vikt och ett korrekt utförande (vilket är en förutsättning för muskeltillväxt) då övningen är som tyngst när muskeln är i inre rörelsebanan, och därmed är det svårt att använda tunga vikter och få ordentlig utväxling.

Skivstångspress bakom nacken

Onaturlig rörelse i axelledens ytterläge som kan ge tryck på muskelsenor, ledbrosk och slemsäckar. Muskelaktiveringen är identisk som under utförande framför nacken varav det är ett bättre alternativ. Samma tänk och förklaringsmodell kan användas vid latsdrag bakom nacken men eftersom ingen vertikal belastning finns från början blir det svårare att säga att den övningen är lika skadlig. Latsdrag bakom nacken är dock en övning jag aldrig lär ut eller rekommenderar någon.

Sparkar upp vikten under en benspark

Det primära syftet med övningen benspark är själva slutsträcket. Om du sparkar igång en rörelse för att ta fart är hela övningen faktiskt onödig. Vikten flyger då upp vilket gör att belastningen i slutsträcket blir i stort sett obefintlig.

Rotera fötterna vid benspark

Undvik att rotera fötterna inåt eller utåt under övningen. Det ökar nämligen risken att skada knäleden eftersom den i det utsträckta läget fungerer som en ren gångjärnsled och roterade fötter därmed överanstränger sidoledbanden. Muskelaktiveringen är förövrigt oförändrad även hur gärna folk tror de kan isolera inre delen av framsida lår genom rotera fötterna utåt under utförandet.

Sittande bålrotation i maskin

En sittande position ökar kompressionskraften på ländryggens diskar med upp till 40%. Detta i kombination med en rotationskomponent ger övningen en väldigt hög skaderisk. Övrigt finns likheter med skademekanismen under markjlyft med böjd rygg och rygglyft med rotation.

Sittnade ryggextention i maskin

En sittande position ökar kompressionskraften på ländryggens diskar med upp till 40%.

Hantellyft åt sidan med lillfingret som högsta punkt

Jag vet att instruktörer och personliga tränare instruerar sina klienter att lillfingret ska vara högst i rörelsen vilket är helt felaktigt och varför de rekommenderar det skulle jag verkligen vilja höra. Det som sker är en inåtrotation axelleden vilket minskar utrymmet och ger upphov till bland annat axelimpinchemt för bland annat återigen supraspinatussenan. Om man nu prompt måste använda llillfingret som referens ska de fingret vara lägst i toppläget (lätt utåtrotation) för att öppna upp leden och undvika inklämning. Muskelengagemanget är detsamma men skaderisken ökar om lillfingret kommer vara högst.

Ingen skuldersänkning under ett latsdrag

Det som egentligen styr hur mycket vikt du kan använda under ett latsdrag är om du lyckas med skuldersänkningen i börjar av rörelsen. Om du inte klarar av att sänka skuldran och sedan hålla den sänkt i bottenläget kör du för tungt och belastningen på axelled ökar samt inkopplingen av biceps. Rörelsen ska INTE vara uppdelad i två olika moment som man ser diverse instruktörer lära ut. Alltså övningen ska ske i en jämn, sammansatt rörelse där skuldersänkning och drag sker samtidsigt.

Magmuskulaturen och förmågan att skapa ett buktryck

Förutom att skydda kroppen och framförallt ländryggen och dess diskar från skador så är magmuskulaturen viktiga muskler för stabiliteten. Magens anspänning hjälper till att tippa bäckenet bakåt för att motverka de krafter som vill tippa bäckenet frammåt (svanka) vilka är betydligt flera och mycket starkare till antalet. Skillnaden mellan att spänna magen och att skapa ett buktryck är att vid ett buktryck ska du inte andas. När du skapar ett buktryck andas du först in, håller andan och spänner sedan magmuskulaturen. Ett bra buktryck kan minska trycket på ländryggens diskar med upp till hela 50%!

Skuldran ska vara sänkt

Under många ståena överkroppsövningar t ex bicepscurl, pushdowns och hantellyft åt sidan ska skuldran aktivt sänkas. Görs ej detta sker en statisk överbelastning av framförallt m. trapezius pars descendens och m. levator scapulae (samma muskler som överbelastas under vanligt skrivbords/datorarbete där skuldran höjs).


Mycke läsning men intressant läsning!!2010-08-12
07:05:34

12 Augusti
Godmorgon!!

Vaknade halv 4 i natt/morse och kunde inte somna om så ja drack min EAA och  passade på och gick mina 4km, riktigt skönt o gå så tidigt faktiskt. Inte en bil/person ute samt att det är lite mysigt när det fortfarande är mörkt ute!

Käkade frukost sen somnade jag om och vaknade typ halv 7 igen, så folkk inte tror ja är vaken hela tiden ifrån jag kar klivit upp.

Fick ett paket med 5st brottar linnen i diverse färger igår, ska nog köpa ett till sånt paket pga av dom är sköna och träna i när det är uringat på ryggen.

Just ja, har testat min puls klocka kcal förbrukning mot löparbandet förbrukning. Då visade löparbandet förbrukning Ca 20% mer än klockans, då var bägge inställd på samma ålder,vikt. Klockan baserar även på pulsen. Så klockan visar mera "korrekt" resultat än löparbandet resultat.

Idag ska det köttas rygg/underarmar/trapz på galaxen, känner mig riktigt fräsch och pigg i kroppen!


På schemat idag

* Rygg/underarmar/traps
* Intervall
* Gå och fönster shoppa lite, tills man får pengar :)

Bild på halva galaxen2010-08-11
05:26:08

11 AUGUSTI
Godmorgon läsare!!

Vaknade vid 04:50 och  ska strax gå ut på en promenad, har en sådan där bra morgon idag, allt känns skit bra i kroppen & skallen. Få hoppasd det håller i sig!

Har iaf vila idag ifrån gym samt intervall, så dagen kommer nog inte bestå med något spec. Tar väll en långpromenad i eftermiddag.

Ska troligtvis över till kga en sväng sen och hjälpa en kille och skruva upp en tv på väggen o lite skit, kom på det nu och orkar inte radera det jag skrev över  hehe.

Ser på facebook och på gymmen att det börjar komma upp nya ansiktet som börjat träna, tycker ja är så himla roligt och se!!! Kämpa på med gym flickor & pojkar, alltid jobbigt i början.

Bild ifrån joggning igår
Ha en undebar dag!!!
2010-08-10
17:19:39

10 AUGUSTI (TRÄNING/KVÄLL)
Drog te gymmet vid 9 för ben samt joggning, sen på eftermidagen  vart det solning och lite bowling :D

Tog även ut mitt paket med protein pulver, så ja blir stor och stark som hulken haha.

Resten av kvällen kommer bestå av navellud pill och film.


Transportmedel när ja hämtade protein pulvret

Tager vad man haver!!


Har jag pulver så det räcker ett tagHa en bra kväll flickor & pojkar!!2010-08-10
07:24:50

10 AUGUSTI
Morron Morron!!

Klev ut på en 4,2km powerwalk vid 5 i morse, gött och slippa regnet! Satt och funderade på det i morse, morgonpromenader är f*n det bästa som finns.

Tex Du vaknar till liv, bra start på dagen, samt att som bonus när du kommer hem är en stor frukost som du inte sitter o gäspar igenom, Så börja köra såna grabbar & flickor. Behöver inte vara längre än 1-2km i början.

Ni har säkert märkt att ja inte skriver upp passen ja kör, det är pga av att det känns lite ointressant för er och läsa när ja inte kan skriva upp vikter för galaxen har siffer system på alla maskiner samt så är vissa maskiner 2,5kg 5kg per viktplatta Osv

Samma med bilder, har oftast ingen o träna med, då blir det svårt. Kör på morgonen nu så det är mest gubbar där.

MEN ja ligger i fortfarande!!!

Men vill ni att ja skriver upp träningen, så får ni lägga in komentar om det.

På schemat idag.

* Ben//Jogga 15minuter
* Grejja hemma
* Testa puls klockan på jogging passet


Bild ifrån passet igår


Går framåt med diet & träningen2010-08-09
07:55:55

9 augusti
Morgon kära läsare!!

Klev upp klockan 5 och drack en EAA, kollade utt genom fönstret. Regnet bara vräkte ner! Så det var bara på med regnjackan och kliva ut i skiten, enda positiva med att det regna så var att det gick väldigt fort min runda ja går hehe

Idag ska det tränas samt jogga  sen ska ja köpa hem massa mat igen, f*n dyrt och träna. Har sämre med pengar nu än när ja härjade dock så mår tusen gånger bättre nu än förr!!

På schemat

* Baksida Axlar/Framsida Axlar/Intervall


Ta hand om era nära & kära

2010-08-08
19:06:20

8 Augusti (kvälls inlägg/träning)
Gick till galaxen vid 16:00 för biceps/Mage. var ett helt okejj pass idag! Testa och jogga konstant i 15 minuter istället för intervall, var gött jobbigt. Så det ska ja testas flera gånger.

Ska testa och göra kycklingfilé som är förstekta i lite rinnande currysås+massor parikor i olika färger, sen in i ugnen på 175grader i 15 minuter med lite ost på. serveras med lite ris och mycke grönsaker.  Kan nog bli gött!!

Kvällen kommer bestå av film och ta det lugnt.

TräningPass


Biceps 4 set/7 Reps

* Fri rakstång
* Stående med hantel
* Enkel handtag cablecross

Mage 4 set/10 Reps

* Situps med vikt bakom nacken
* Push ups med vikt mellan fötterna på en bänk

Jogging

* 15min på hastighet 11

2010-08-08
12:54:39

8 augusti
Hej!!

Var i kga igår och grillade med lite vänner, trevligaste kvällen jag haft på länge. Träffade världens skönaste kille som vart en jävel på och grilla igår också :D

Hoppas på flera såna kvällar!!

Idag blir det Biceps/Mage samt intervall. Känns som ja har laddat batterierna efter skit passet ja hade i fredags, så nya tag idag med vikterna.

Dieten går framåt, dock så vart det lite överskott igår hehe Men det löste jag med en ca 4-5km snabb promenad i morse, sen 5km på löparbandet senare idag+träning.


Bjuder på en gammal dock söt bild på bamse snutten

Bamse
2010-08-07
06:51:01

7 augusti
Godmorgon!!!

Klev upp runt klockan 5, sen ut i friska luften för 35min promenad. Känns bättre i kroppen/skallen efter mitt taskiga pass igår, så idag är det bara vila som gäller!

Drog te karlskoga igår o käkade godmat och kollade på nya karate kid filmen, var helt okejj film.
Skönt och komma iväg ifrån stan.

Idag blir det ingen träningen eller intervall, bara massa vila och nyttig mat. Dieten går bra ligger runt 2t Kcal per dag, märker resultat på vågen samt kroppen.


Schemat idag

* Vila!!!!!
* Karlskoga


Träffade denna gosiga sak på min morgon promenad, klappade o kelade säkert 5 minuter med sötisen!!


SötisHa en bra dag kära vänner!2010-08-06
11:01:58

6 Augusti
Hej!

Gick upp 05:30 i morse, tog en liten sov morgon.

Har precis haft världens sämsta gympass, inge ork eller tryck i kroppen. Men får ta nya tag på söndag.
Struntade även i intervallen pga av att ja hade inte orkat i det tempot ja vill jogga i, så den flyttar ja fram till söndag.

Schemat idag.

* Karlskoga och ta det lugnt

Skriver inge mera idag, bara trött på mig själv.2010-08-05
21:41:02

5 Augusti (Kvälls inlägg)
Drog och tränade vid 09:00 och det var ett bra pass med intervallen, börjar få bra flås  på bandet.
Sen har ja mest tagit det lugnt, kollat på film och grejjat lite i min lägenhet. Drog iaf o sola, kändes att de började bli dax! Kände mig lite blek.

Har även grillat på min elgrill, vart kycklings sticks med massa grönsaker! Vart gött som f*n

Kör på med dieten, hamnade på 2000kcal idag. Så det är lite i underkant, funderar och ta lite mera mat faktiskt.
Börjar iaf tappa längst ner på magen nu samt lite nya vener. Så det kan bli intressant när denna  diet är klar:D Dock har ja något kg kvar på höfterna!

Händer ungefär ingeting i mitt liv förutom träning o kolla på film, men kan vara gött ibland. Men inte så ofta som ja gör det, får hitta på en ny hoby :)


"Present... Vadå? Hon fick ju Zlatan."
Källa: Zlatan svarar på frågan vad flickvännen fått i födelsedagspresent.
2010-08-05
12:13:22

Mitt tränings schema för denna diet/deff aUGUSTI
* Måndag: Baksida Axlar/Framsida Axlar/Intervall 5km
* Tisdag Intervall 5km/Ben
* Onsdag Vila
* Torsdag Bröst/Triceps/Intervall 5km
* Fredag Rygg/Underarmar/Extra trapz träning/Intervall 5km
* Lördag Vila
* Söndag Biceps/Mage/Vila ifrån intervall

Kör 4 set/7reps per övning med max 30sekunder vila mellan seten.

Detta upplägg funkar riktigt bra på mig.

Kör muskel grupperna samt intervall i den ordning ja skrev upp dom i.
2010-08-05
06:27:51

5 Augusti
Godmorgon!!

Börjar detta inlägg med och säga URSÄKTA att ja vart dålig med och update på bloggen, lite privata saker som ställt till det, ska bättre mig pojkar & flickor  (Sköter träning samt kost ändå)

Vaknade 04:50 och satt på mig kläderna och drack en EAA drog  sen ut i kylan, fick vända vid dörren och gå in och hämta min höst jacka :( gick iaf 4km.

Var på boxning igår med trevligt sällskap ifrån karlskoga, Har lite bilder som ja ska lägga upp senare idag.
Och kosten hamnade på Ca 2100kcal igår, så dieten går framåt utan några problem än så länge.

Mår iaf som vanligt i skallen nu iaf! Skönt och få bra igen, så nu ska det läggas in en växel till på gymmet samt i livet.

På schemat idag

* Bröst/Triceps
* Intervall


Update under dagen!!2010-08-04
06:55:54

4 augusti
Godmorgon kära läsare!!

Gick upp runt klockan 05:00 och drack en ny smak av *EAA, den var ÄNNU värre i smaken och dricka.
Men men är jou bara en gång om dagen, sen skönt o få något i magen innan man ger sig ut på powerwalk.

Gick i från mitt hem vid oden sen till skylten där vid hacklehemsskolan, där det står stenstalidsskolan på.
Var 4,2km fram och tillbaka enligt Gps på mobilen, så det stämmer med några meter.

Käkade ca 2100kcal igår så dieten går vidare, 3 dagen i dag, märker redan att venerna börjar komma fram bättre, pga av att ja var lite vätskefylld förut, men så fort man sänker kollisarna så försvinner det lilla vatten man har omg.
Känner att detta kommer bli en bra diet! fått perfekt start på den, samt att man börjar lära sig ganska mycke ang kost osv blir jämt lite lättare o göra rätt då.

På schemat idag

* Vila både ifrån gym/intervall :D
* Köpa lite små saker till min lägenhet (Och leta efter en billig brödrost, min har fått fötter den)
* Kolla på boxningen ikväll!!!
* Garanterat 1 eller 2 filmer ikväll


*Red barry brezzer EAA: http://www.gymvaruhuset.com/es/product/imagepop.asp?id=400639&type=jpg2010-08-03
17:13:05

3 Augusti (träningpass)
Började passet med 5 km intervall sen käkade jag en banan samt 1 dl whey80 och vilade i 10minnuter, sen vart det ett benpass.


4 Set 7 Reps Vila mellan seten max 30sek

Intervall


* 5km 35min


Ben

*Benspark
*Baksida benspark
*Benpress
*Sittande Vadpress


Nya scheamt med korta vlio perioder mellan seten funkar riktigt bra på mig, känner världens pump i kropps delarna ja kör på.

2010-08-03
08:13:30

3 Augusti
Godmorgon!!!

Vaknade runt klockan 04:00, drack en EAA sen ut i KYLAN! fick vända och sätta på mig en luvtröja+träningsoveroll.
Så värmen är borta på nätterna iaf, bara o inse att det bara går utför med denna denna sommar. Får iaf hoppas det blir en lång och hyffsad varm höst ist.

Tränade/intervall igår och avslutade dagen med Ca 2050kcal och ja räknar kondis lite lågt så mitt mål var uppfyllt för den dagen, och då vet ja ungefär hur ja ska äta om ja vill äta ungefär lika. Men det kommer ja inte göra, dock är det skönt o veta ungefär så man slipper tänka på de.

Ska bli bättre med och ta kort och update bloggen, men har haft mycke och göra sista dagarna.

Schemat idag

*Intervall/Benträning
* Handla MASSA mat
* Dra någon film

Kort ifrån igår på en kompis (Roffe) på gmmet och jag


Robban

så ja fyllerr upp lite med bilder på bloggen iaf

Idag forsätter min diet!

2010-08-02
06:42:05

2 Augusti
Morgon!!

Hade inte tid o update bloggen igår, körde iaf biceps/mage samt en 25 minuters promenad efter gym. Sen åkte jag till karlskoga och var hos stefan, det var trevligt som f*n.

Idag
Gick upp 04:45 och drack en EAA samt tog mina lurviga och drog ut på en 35 min promenad. Skönt och få rensa tankarna lite, känner att ja har många för stunden i skallen både positiva och neegativa tyvärr. Dock inge som kommer gå ut över träningen/intervallen. Är jou dom sakerna som håller mig städad och att ja blir lugn i hela kroppen efter ett hårt pass träning.

Hade haft i tankarna och startat en LCHF diet idag, men är för mycke planering av mat osv för ja ska kunna köra en sådan diet för stunden. Känns som den skulle bara bli halvdan och sånt VÄGRAR jag och göra.

Så ja kör en en vanlig diet med och dra ner på kcal per dag ist, ska lägga mig på 2000kcal efter träning samt motion är medräknat, jag räknar ALLTID kcal för motion/träning väldigt lågt pga av det ska bli rätt åt rätt håll för mig. Då menar ja tappa vikt.

Sen om ja tappar mer än 0,5-07kg i veckan så höjjer ja bara matintaget! Denna kommer bli ca 4-6 veckor lång o bestå av VANLIG mat tex kött/pasta/potatis alltså helt vanlig mat. Inge krångel med att räkna kollisar,prot,fett bara slutsumman av kosten. Dock kommer ja inte överdriva med kollisar för och slippa lite vatten.


Slutfattning av Diet Aug 2010

*Ca 2000kcal om dagen, efter motion/träning är medräknat. (Runt 2200-2300kcal innan ja räknar med
motionen/träningen)

*Intervall 4-5 dagar i veckan 5km varje pass (4-5gånger är beroende hur kroppen mår på söndagar, kan vara helt slut och behöver en dag extra vila)
*Styrketräning 5dagar i veckan
*Morgon promenader (30-35min)
*Äta ungefär varje 3-4 timme
*Köra 7reps-4set per muskel (Kort vila mellan seten ca 30sek)
*Väga mig 1-2gånger i veckan och ALLTID på morgonen
*Tappa 2-4kg beroende på längd på diet osv

SKA  BLI INTRESSANT NÄR JA LÄGGER MIG PÅ EN GANSKA LÅG SIFFRA PÅ KCAL, OM JA TAPPAR MYCKE PÅ GYMMET OSV. FÖR JAG HÖJJER BARA OM JA GÅR NER FÖR MYCKE PER VECKA


2010-08-01
09:24:17

1 Aug
Morron morron!

Tog en sovmorgon till 06:15 idag, den var riktigt skön faktiskt. Drog i mig en EAA sen ut i "bra" vädret dock så var det iaf inte regn idag, så det vart ca 3,5km.

Konsertet i skövde igår var bra, dock var det inte musik som ja gillar men live musik är alltid grymt och kolla på.
(Var fan inte backstage biljetter som det stog på billjetterna, fanns inte ens ett sådan område haha)

På schemat idag

* Biceps/Mage
* Skriva klart brevet till csn
* Hänga med stefan till karlskoga och ta det lite lugnt i gott sällskap


Lite bilder från skövde (Klickbara bilder)

Anna bergendahl


Brolle Jr


The Ark