danielsquotidiano

2010-07-23
08:14:50

Löpar/promenadskor Faq
Introduktion

(Saxat ifrån nätet)
Många problem, inte bara i fötterna eller vid löpning, utan också i underben, knän, höfter och ländrygg, ja - till och med högre upp i ryggraden, kan orsakas av undermåliga eller felaktiga skor.

Det sista decenniet har inneburit en väsentlig förbättring, speciellt vad gäller motionsskornas kvalitet och egenskaper. Även promenadskorna har utvecklats.

Motionärer och idrottsmän har mycket att vinna på att få så bra skor som möjligt på sina fötter. Många är exemplen på att smärtor i benen och oförmåga att springa längre sträckor kan åtgärdas med enkla skoråd. Bra idrottsmän kan bli ännu bättre med ett anpassat skoval.

På senare år har ambitiösa analyser av motionsskor gjorts, vilket för oss som sysslar med problematiska fötter inneburit att vi kunnat förbättra våra slutsatser och därmed åtgärder till kunder och patienter.

De senaste åren har inneburit en väsentlig ökning av chanserna för personer med problem från fötterna eller löpproblematik att kunna göra något åt saken.

Under vårt dagliga arbete med kunder och patienter, har vi under flera år märkt att det funnits ett behov av information angående promenad- och motionsskor.

I detta kapitel har vi därför på ett kortfattat vis presenterat det sätt vi tänker på när vi analyserar fötter och skor och efter vår förmåga ger råd till de personer vi träffar i vårt arbete.

Vi hoppas att den information vi kan ge angående det ofta så viktiga skovalet kan leda till eftertanke och diskussion i affärer, idrottsföreningar, på arbetsplatser, i skolor och inom sjukvården samt att du som skoköpare bättre kan ta dig igenom det knepiga val ett skoköp ofta innebär.

Skoanalyskapitlet är skrivet i samarbete med ortopedingenjör Lars Höglund.


Vill ni läsa vidare ang skorna så finns resten av texten samt bilder Osv på länken nedanför

Länk:
http://www.shoedoc.se/sko.asp

O.B.S Väldigt intressant läsning!!




































Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: