danielsquotidiano

2011-05-15
08:04:03

15Maj
Godmorgon!!

Igår var det som sagt en seg o sleten dag, men grillade med Erik & Linda på ett klockrent ställe en bit upp mot storfors (tror det var deråt vi åkte haha)

Så kollade vi på melodifestivalen på kvällen, fy fan va ja ÄLSKAR irlands bidrag!!!
Lägger up låten längre ner på sidan.

Idag klev ja upp vi 05:30 och drack en EAA, så vart det ut på en PW innan kvarg frukosten. Sen blir det stockholm o köra 2st som ska resa utomlands idag, då passar vi även på att besöka barkaby outlet också. kanske hittar några snygga linnen osv.

Det ska ja iaf leta efter i turkiet som vi åker te den 22 Maj. Så färglada o vidriga färger som möjligt ska det vara typ 80 tals neonfärger, Så jävla fult så det blir grymt snyggt!!

Hoppas ja hinner hem te hockey ikväll som börjar klockan 20:00, sverige-finland. Även bronsmatchen är grym match. Men den missar ja garanterat, är inte hela världen o göra det dock är jou sverige vi vill se :D

ANG KÖTTMÄNGD I KÖTT
När ja ändå var inne på  grillning förut, så har ja börjat sista månaderna kolla köttmängd i tex hamburgare, korv kyckling, fläskfile osv.

Dom vanliga korv sorterna som tex hot dogs och såna är det från typ 25 te 36% köttmängd (Kan jou undra vad över 50%  av resten av korven består av för skit!!) Vi hittade iaf mellanting mellan vanlig korv och "tjovkkorv" igår som iaf innehöll 56% iaf.. Men det är inte bra heller (Äter inte korv allt för ofta pga av allt skit i den. Grillar oftast hamburgare eller kyckling ist.

Gillar man "tjockkorv" så fanns det 90%+ köttmängd  korvar o köpa, iaf på maxi :)

Hamburgare som är färdigfrysta finns det upp till 96% köttmängd i, bara kolla i frysdisken på tex maxi. Kommer inte ihåg märkerna i skallen för ja köper det nästan aldrig.

Ville ge tips ang köttmängden, folk stirrar sig bara blind på priset och tänker GUUD va billig korv/kött. MEN är det verkligen så billigt när det består av bara tex skit/rester/biprodukter/vatten istället för det man ska få i sig KÖTT.

Har ni ett simpelt grilltips med STOR mängd kött % i

Tar inte mer än kanske 10min o slänga ihop egen 10% nötfärs hamburgare.
500g färs+Vatten 2st ägg+salt/peppar/vitpeppar+gul lök (Om man vill ha det)
Blir det för löst smeten, så kör ja med rivna morötter, istället för ströbrö och sån skit.

Och så väger jag up den köttfärs mängd jag ska ha per burgare, så blir alla lika stora :D
Fick ni lite mat tips också hehe

Lite bilder:

Ska börjas i tid :D

Svettiga korvar :D

Mysigt o se detta igår med min älskling maria <3

Fiffigt byggd av blöjor, cupcake kalaset igår!

Stefan kör trapz träning

Låten ifrån igår, jävla sköna snubbar o grym sommar låt!!



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: