danielsquotidiano

2010-07-12
08:31:25

Kvarg Faq
Tänkte saxa in lite från nätet ang kvarg, hör att många pratar om det på gymmen ja tränar på.

Ja själv äter den oftast naturell + lite vatten i för o mjuka upp den lite, som mellan mål.
Eller så blandar ja i frukt,kanel Osv när ja vill piffa upp det lite!

Bara fantasi som sätter stopp på vad man kan ha i kvargen.

Tagit från nätet

Denna produkt finns bla under produktnamnen ”Kesella” och ”Milbona kvarg”

Milbona Kvarg - Motsvarar Arlas "Kesella lätt 1% Fett" men Milbonas produkt innehåller bara 0,2% Fett. Dessutom kostar den ungefär nästan hälften av Arlas Kesella. Där av tycker jag att denna produkt är att rekommendera.

Säljs i lågpriskedjan LIDLs butiker. Rekommenderar dock starkt att du läser noga på produkterna om du planerar att handla andra produkter här då mycket av deras sortiment innehåller transfetter och härdat fett.

 

Näringsvärde per 100g Milbona kvarg: Protein: 12,2 g kolhydrat: 3,9 g och fett 0,2 g

Näringsvärde per 100g Arla Kesella lätt: Protein 13g Kolhydrat 3,5g  Fett 1g

Kvarg är kassein som är långsamt protein.



Svenskt namn:
kesella (kvarg) (äv. kvarg, kvark)

Engelskt namn: quark (äv. quark-curd)

Beskrivning: Kvarg är en typ av färskost, mycket proteinrik. Den liknar keso men har mindre grynig konsistens. Kvarg framställs av mjölk som mjölksyras, vilket får till följd att de fasta beståndsdelarna kan skiljas ut från de flytande. Den flytande delen, vasslen, får rinna av genom en silduk och vid industriell tillverkning centrifugeras massan. Därefter passeras massan genom silar. Den önskade fetthalten uppnås genom tillsats av grädde. Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Fosfatet minskar kalciumupptagningen i kroppen.

Kvarg
används i ostkaka, i matlagning, i bakning och som smörgåspålägg.
Den äts också ofta tillsammans med funlight av kroppsbyggar/tyngdlyftare.

Det är vanligt att kvarg sötas och smaksätts med sylt för att bli en dessert, framför allt för barn.

Arla marknadsför matlagnings-kvarg under varumärket Kesella.

I Sverige finns också den mjukare form av kvarg som är vanlig i centraleuropa och oftast används som smörgåspålägg (säljs under varumärket "Philadelphia").

Förvaras i kylskåp och håller sig ca 21 dagar i oöppnad förpackning (gäller Arlas kesella). Det går även att frysa och tinas upp i kylskåp vid ett senare tillfälle.

Lidls kvarg som alla pratar om heter Milbona och ser ut såhär:

http://1.bp.blogspot.com/_6GRbW4FVfoo/SbtuZPpD1VI/AAAAAAAADbY/oF-N4k2okfw/s400/kvarg.jpg

http://www.hittarecept.se/receptkort/kvarg


http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarg

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=57828

Fan  grupp på fejjan: http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=111073943465



Kommentar:
#1: Carro

Aha...Nu är jag med... :) Det är absolut inget för mig, massa massa mjölk...

2010-07-29 @ 22:28:07
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: